ЈП "Градско стамбено"

Данијелова 33
www.stambeno.com
е-mail: jpgs@stambeno.com
контакт телефон: 11-0-11

в.д. директора: Александар Јакшић

РАДНЕ ЈЕДИНИЦЕ ПО ОПШТИНАМА:
Стари град, Риге од Фере 6;
Палилула, Краљице Марије 17;
Савски венац, Милоша Поцерца 31;
Звездара, Суботичка 16;
Врачар, Његошева 84;
Вождовац, Заплањска 16a;
Чукарица, Шумадијски трг 6;
Нови Београд, Народних хероја 30;
Земун, Народних хероја 30;
Раковица, Борска 40.

Јавно предузеће „Градско стамбено” Београд део је комуналног система града Београда. Од 1966. године бави се одржавањем заједничких делова и просторија стамбених зграда, уређаја и инсталација у њима, на подручју 10 градских општина. Поред више од 14.000 стамбених зграда, одржава и комплексе и кондоминијуме а у више од 11.000 стамбених зграда одржава и хигијену.

Радови се изводе на основу уговора са стамбеним заједницама.

Предузеће пружа услуге у областима хитних интервенција, текућих поправки и инвестиционих радова. Наплата се врши путем система обједињене наплате, уплатницама ЈКП „Инфостан технологије”.

Неке од услуга које станари добијају у оквиру редовног одржавања су:
– Редован севрис опрема инсталација и уређаја (лифт, громобран, дизел електрични агрегат, АПА уређај, хидропостројење и слично, у зависности коју опрему и инсталације поседује сам објекат);
– Одглављивање, обезбеђење и ослобађање лица и ствари из заглављене кабине лифта;
– Затварање воде на централном вентилу и главним вентилима услед пуцања водоводне инсталације;
– Интервенције којима се на згради обезбеђује редовно снабдевање водом и електричном енергијом;
– Одгушење канализационе мреже у згради или њеном посебном делу;
– Обезбеђење угроженог простора (тротоара, прилазних стаза и др.);
– Предузимање заштитних мера у циљу превенције пожара и других оштећења, којима се спречава угрожавање безбедности лица и имовине.

Спецификација са детаљним пописом радова на које станари у оквиру редовног одржавања могу да рачунају, саставни је део уговора о одржавању.

Осим радова обухваћених уговорима о одржавању, по захтеву управника стамбених заједница, предузеће упућује понуде. Ови послови се посебно уговорају, на изведене радове даје се гарантни рок а плаћање почиње након извршених радова, са могућношћу отплате на до 60 месечних рата путем уплатница ЈКП „Инфостан технологије”.

АГЕНЦИЈСКЕ УСЛУГЕ:

У служби за управљање имовином ЈП „Градско стамбено” постоји велика архивска документација о зградама, становима и корисницима/власницима станова и пословног простора у оквиру стамбених зграда. Сва ова документација на располагању је и може се добити на увид или као оверена фотокопија, уз прописно овлашћење.

Одржавање комплекса и кондоминијума:
Поред досадашњих услуга пружања хитних интервенција и редовног одржавања, као и извођења радова великог обима и вредности по посебним уговорима, новом услугом обухватају се и домарски радови, функционисање рецепције, одржавање зелених површина, игралишта и паркова унутар комплекса, одржавање гаража и ауто лифтова, физичко-техничко обезбеђење, противпожарна заштита, зимска служба, дезинсекција и дератизација, чишћење комплекса.
Ову услугу карактерише понуда у којој се цена одржавања за власнике станова и пословних простора прилагођава у складу са обимом услуге коју станари комплекса желе од предузећа.